Vinteroplevelser i haven

Udgivet den af Peter

Hvor mange tænker ”vinteroplevelser i haven” på denne årstid?

Jeg vil fremhæve ‘vinteroplevelser i haven’, som en årstid, hvor der også er mulighed for at opnå flotte haveoplevelser. Ofte er det forår eller midt på sommeren at haven bliver ”sat under lup”. Jeg mener det er vigtigt at fortælle, haven sagtens kan indeholde planter med blikfang på en vinterdag.

Der findes et hav af planter med særlig vinterattraktion; spændende gren-og barkfarve, duftende vinterblomstring, bladfarver eller nålefarver, samt smukke frøstande, – disse planter er værd at have fokus på og tænke ind til din have.

Plantetips til at krydrer vinterhave med:

Har du et ønske om at haven også skal give gode vinteroplevelser fra flere af husets vinduer, eller når du vandrer en tur igennem haven på en vinterdag?

Tre vinterblomstrende skønheder

Her er inspiration til 3 vinterblomstrende skønheder fra venstre er det : Daphne bholua ‘Jacqueline Postill’, Hamamelis vernalis ’Kohankie Red’, Helleborus ‘Ashwood Garden Hybrids’. (Det skal tilføjes at disse nævnte sorter ikke er standardvarer i dansk plantehandel, men alternative udgaver kan man godt være heldig at møde.

Jeg tænker at haveejeren gerne må få vækket sanserne, når de går på havevandring i løbet af januar til marts. Er haven planlagt med de rette planter kan den ellers kedelige og mørke tid godt optimeres sansemæssigt med gode farve- og duftoplevelser.  Tænk engang hvis vinterperioden var noget man glædede sig til pga. årstidens haveoplevelser og deraf de rette planter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *