Tur rundt i haven

Udgivet den af Jeanette

Havedagbog

Havedagbog

Efter en arbejdsdag indenfor, er der ikke noget bedre end at komme ud og nyde det efterhånden rigtig dejlige forårsvejr. Følelsen af at arbejde med et bed af gangen, få det forårsrengjort og “piftet” op, er bare skøn. Så er man klar til alt det, der vælter frem lige om et øjeblik. Selvom det er svært at vente på de mange smukke planter, der er på vej, så står der lige nu rigtig mange fine forårsblomster, der skal nydes – hver dag 🙂

Turen rundt i haven viser:

I forhaven det dejligste snelandskab af vintergækker, der breder sig uhæmmet – men hvad gør det?

For mange år siden satte vi Skilla rosea ved vores vandtønde i forhaven, og nu har de simpelthen spredt sig rundt i hele bedet. Jeg synes de er skønne fordi de har en lethed og elegance over sig, der er i god kontrast til den hårde, kolde og mørke forårsjord.

Rundt om i haven er alle juleroserne rigtig fint igang, og jeg opdagede en mørk julerose, som før har været sart rosa – meget underligt. Det kan tænkes der er plantet en ny, som vi har glemt alt om. Løvet på denne er helt fantastisk i farverne.

En af mine favorit buske er Sorbaria sorbifolia “Sem” – Tusindtop. Den har nogle helt fantastiske forårsskud, og gennem hele året byder den på skønne farver.

 

Sorbaria sorbifolia 'Sem'

De første spæde skud på tusindtop

Lige nu ses en anden skøn kombination, og det er krokus “Pickwick” og sort slangeskæg, Ophiopogon planiscapus var. nigrescens. De lilla-hvide farver står fantastisk godt til de sorte, og styrker dermed hver enkelt plante.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *