Det er stedmoder tid netop nu!

Udgivet den af Peter

Det er endelig tid for de farverige stedmoder og hornvioler, som begge er i Viola-familien. En af de vigtigste grunde til at jeg nævner dem her er helt klart pga. at de er synonymet for at nu er foråret endelig på vej. Vi er sultne efter de kendte farver af den dejlige duftende forårsblomst, stedmoder.

 

Stedmoder er det for tidligt?

Jovist er der stadig nattefrost hist og pist, men vi kan jo godt alle fornemme at ‘moder sol’ får mere og mere magt…… dagene bliver længere og vi bygger mere energi op for hver dag der går….det er da herligt juhuu!

Anvend dine friskindkøbte stedmoderplanter til store og små krukkebeplantninger, men også i grupper udplantet i havens bede. Det er med til at give din have en tidlig forårs farve. De bruges som tidlige udplantningsplante før de ‘rigtige’ sommerblomster er i handlen og kan plantes ud. Husk at bruge dem sammen med de forårsblomstrende løgblomster.

Blålige stedmoder

Her det den samme stedmoder som er brugt prøv også at kombinere farverne

Årets stedmoder er som tidligere nævnt muligt at købe i blomsterfarverne hvid, gul; orange,rosa, rød, violet, blå og flerfarvede. Højden lander på ca. 20cm . Det gør dem gode er især den lange blomstring ind helt hen i forsommeren. I sol til halvskygge bør de placeres og gerne på næringsrig jord med lidt sphagnum blandet i.

Det kan være en god idé at pudse de visne blomster af løbende for at opnå en lang god blomstring. Hvis du skærer dem tilbage efter blomstringen, har de lettere ved at kunne holde til næste år.

 

 

2 svar til Det er stedmoder tid netop nu!

 1. Hej igen Peter!
  Ja, de er kønne de små hornvioler og stedmoderblomster som er i handelen nu. De er også fine at bruge i moskranse på bordet.
  Jeg har nogle gange købt nogle af de små stedmoderplanter der fås billigt i bakker med 10 stk. Så potter jeg dem op og giver dem en plads i det kolde drivhus , vi har. Solen her i marts måned gør dem godt og de vokser fantastisk på bare tre uger. Herefter vendes de til hverdagen ude i haven ved at komme ud om dagen i solskin, regn og lidt blæst i en lille uges tid, plantes ud i beddene, og blomsterne kan så nydes hele forsommeren. Jeg plukker tit små buketter ind af stedmoderblomsterne,- så sætter de bare flere nye blomster,- det er sådan en aftale vi har.
  Har du egentligt set min hjemmeside med indslag om den kreative køkkenhave for nylig? Nå, så prøv lige Cottagehaven.dk

  • peter skriver:

   Hej Anne Marie,

   Herlig stedmoder kommentar og hvor er de bare ikke til at undvære når man først har oplevet en gang. Udvalget er stort i farver og de har en helt utrolig lang blomstring!
   – og nu et kig forbi cottagehaven.dk – det ser godt ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *