Indretning af en naturalistisk skyggehave

Udgivet den af Peter

Naturalistisk plantning eller en beplantning som ligner det du kunne finde et eller et sted i den fysiske verden, er en forholdsvis ny tendens inden for havedesign. Den naturalistiske have har dog været brugt i fortidens etablerede haver. Denne havestil var og er stadig næsten normen, når man tænker i etablering af en skyggehave eller et område af haven hvor der er overvejende skygge.

Sådan en havestil er især blevet populær hvor der er behov for en del praktisk havearbejde, eksempelvis med større grupper af plantninger.

Tips til valg af planter

Når jeg skal anbefale hvilke planter der egner sig bedst til at bruge til din kommende skyggehave, vil den først grupper af planter uden tvivl være bregner. I denne grupper findes et hav af variationer. Herefter følger en masse planter som også fint kan bruges enten fordi de byder på en smuk blomstring selvom de placeres i skygge eller at de har nogle smukke blade som giver et samlet godt indtryk når de kombineres på den rigtige måde.

Jeg vil her vise et udpluk af de velegnede planter til skyggehaven som jeg vil anbefale:

Haveplan på skyggehave

Alt afhængig af det aktuelle areal som skal plantes til, vil der være hensigtsmæssigt at få lavet en overordnet haveplan for området. Det er detaljen som gør den lille forskel når der går nogle år og du skal kunne glæde dig over det hver gang du passerer forbi.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *