Sensommerens kurveblomster

Udgivet den af Jeanette

Havedagbog

Havedagbog

Her i sensommerens stadig lune vejr, lyser flere kurveblomster op rundt omkring i haven, med deres skønne gule, røde og orange farver. Det er en skøn blanding af brændte farver, der signalerer at sommeren går ind i en slutspurt.

Især giver Helenium autumnale, Solbrud, plantet i en større flade et dejligt farvespil i flammende nuancer:

Et mix af solbrud giver et dejligt varmt udtryk i staudebedet.

Et mix af solbrud giver et dejligt varmt udtryk i staudebedet.

Vi har plantet flere forskellige solbrud i vores bageste bed, som således er blevet til “flammebedet”.

I et hjørne af haven lyser kæmpe solhat gevaldigt op. Den ynder sol, men får hos os knap så meget, og alligevel trives den og strutter med sine næsten 2 m. Da den bliver så høj, kræver den opbinding, for at holde den pæn. Er rigtig fin som snitblomst.

Kæmpe solhat.

Kæmpe solhat.

Af øvrige kurveblomster, står krans-skønhedsøje stadig ganske fint. Vi har to nuancer i gult, som har hver deres styrke ift. hvor de er placeret. Den helt gule står under et søjle tempeltræ, og disse to klæder hinanden formidabelt.

En staude, jeg er blevet rigtig glad for er staudesolsikken, Helianthus ‘Lemon Queen’, som også er en meget høj staude med de fineste gyldengule blomster. Den er ligeledes super god til snit.

Helianthus 'Lemon Queen' er i fint samspil med rødbladet hyld.

Helianthus ‘Lemon Queen’ er i fint samspil med rødbladet hyld.

Derudover er der af kurveblomster ligeledes purpursolhat, hvor Echinacea ‘Aloha’ blomstrer rigt lige nu. Den har ligeledes fine sartgule, kraftige blomster, som står godt til de omgivende grønne planter. Den mørkbladet nøkketunge, Ligularia Dentata ’Britt-Marie Crawford’ blomstrer aktuelt med iøjnefaldende gul-orange blomster. Vi synes dog, at denne plantes styrke, er de fantastiske store rød-sorte blade, der er en super kontrast i ethvert staudebed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *