Skab en sansehave der er en fryd for sanserne.

Udgivet den af Peter

Haver kan tale med alle vores sanser på en særlig måde, brug det i dit havedesign! Lad ikke din have kun at være en oplevelse for øjet, men også for hænder,mund, næse og øre!

Pergola med duftende planter

Skab haveoplevelser til dine sanser

Hvad med for eksempel med at skabe et duft bed eller en havegang hvor du får en føleoplevelse med forskellige blade, barkstruktur samt

havegang og stier i haven

Havens gangareal må gerne have en varieret belægning

at underlaget hvor du går, er varierende? Et andet sted i haven er der måske mulighed for at lave et haverum, med smagsoplevelse af frugt og bær. Mulighederne er mange når vi snakker om sansehave. Det kan være en god idé at få hjælp fra en professionel havekonsulent for at få alle detaljer tænkt og snakket godt igennem inden man går i gang.

I foråret 2012 har jeg sammen med et par samarbejdspartnere været med til at skabe en ny sansehave til Tingager Plejehjem i Ringe på Fyn. Udgangspunktet var at det skulle være til gavn for beboere og personale. I projektet indgår 8 højbede hvoraf det ene er indrettet som et spejlbassin, der skal få den besøgende til at stikke hænderne i vandet på en varm sommerdag. I de øvrige højbede plantes der køkkenurter og duftende sommerblomster som man kan plukke ind af.

Haveterapi til dine sanser

Hvordan skal din sansehave se ud?

Min teori er at alle der ønsker en sansehave kan få den passet den ind i en realistisk størrelse til resten af haven, hvis altså ikke hele haven skal ændres til en sansehave som havens brugere kan have glæde af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *