Roser til din have

Udgivet den af Peter

Der er mange meninger om roser til haven. Hvis folk har haft en dårlig oplevelse med bestemte rosensorter, vil de ofte drage den konklusion at så kan de bare ikke have roser i deres have. Måske er det her man skal søge rådgivning hos ‘en rosenkender’.

Det kan handle om, at man starter ud med nogle af de nemmeste roser og at udgangspunktet er at man får alt på plads, med hvad der skal til for at roserne stortrives. Plantehullet skal være udført korrekt og man skal huske, at få dem givet den rigtige pleje undervejs i vækstsæsonen.

Hvilke roser passer ind i min have ? Kunne du måske så finde på at spørge. Hvilke roser kan jeg godt lide? Ville det næste spørgsmål gå på. Svaret kan være meget varieret alt efter hvem der bliver spurgt.

Jeg mener, måske ikke altid at det handler så meget om selve rosensorten, men mere om at man virkelige har knoklet for at få skabt den allerbedste plads i haven til de nyvalgte roser.

Roser alene i et bed kan synes lidt kedelige, men hvis man istedet kombinere dem de rigtige følgeplanter af blandt andet prydgræsser og stauder, måske enkelte prydbuske og så lige et par af de helt rigtige stedsegrønne – ja så er den samlede haveoplevelse lige pludselig helt unik.

Jeg kunne her tænke mig at vise et par af mine favoritroser og som jeg sagtens kunne finde på at plante mere end én af i min have – lad dig inspirere og se om du kan blive fristet her i fra dette rosenarkiv:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *