Det robuste haveanlæg til hundeejeren

Udgivet den af Peter

hund til den robust have

 

Det er ikke altid foreneligt, at hunden skal luftes i haven. Ikke alle planter kan overleve det slid, der kan være, når hunden får lov at løbe rundt og besørge sit ærinde. Derfor er det oplagt at indrette haven med de planter, som er tilpas robuste til dette formål.

Hjælp !  Hvad kan jeg plante i den robuste have, når der samtidig skal være plads til din hund?

Et godt udgangspunkt er at have fokus på planter, som er hjulpet i gang med at vokse og kan klare at blive trådt på, rørt ved, bidt i og derfor er hårdføre.

Mine planteforslag går på udvalgte planter, høje og lave, som jeg nominere til at indgå i den robuste have.

Jeg har valgt planterne ud fra vurdering af deres egenskaber:

  • Robusthed
  • Nøjsomhed
  • Modstandsdygtighed
  • Stresstolerance

Lad os starte med de planter, som bruges til at ramme haven ind eller kan stå direkte ved huset. Her foreslår jeg blandt andre hasselnød, hyld, dværgmispel, kirsebærkornel og vild syren.

Under disse kan du plante staudetæpper med solide stauder som løvefod, røllike, læbeløs, kalkkarse, blåpude, nyserod, dagliljer, mynte, kinesisk prydgræs, bjørnegræs og fjerbørstegræs.

Overvej også at bruge bambus, de findes i forskellige højder og er fremragende til at skabe haverum med og små skovlignende områder. Bambus er atter ved at få en renæssance i de danske haver.

Havens gulv i den robuste have

Når vi snakker græsplæne i det robuste haveanlæg, vurdere jeg hvor tit hunden bruger haven. Hvis det er dagligt, er der et stort slid og dermed områder, hvor plænen dør og nøgne jordarealer overtager den flotte plæne.

Robust alternativ til græsplæne

I stedet for græsplæne kan du tænke andre materialer af havens gulv ind som gulv i din have. I dag findes der eksempelvis slidstærke gummimåtter, græsarmering og kakaoflis til havens gulv.

Her kan du få faglig rådgivning om design af det robuste haveanlæg – GRØNT HAVEDESIGN

 

 

 

#groenthavedesign.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *