Prydgræsser til mange formål

Udgivet den af Peter

Brun star som kobberbrun bunddække

Brun star som kobberbrun bunddække

Det er ikke nogen nyhed længere eller et kreativt havetip at sige: Ingen haveejer kan undvære prydgræsser i en eller anden form i deres havedesign. Udnyt deres store effekt som ’plante med blikfang’ ved siddepladser eller som forbindelsesled imellem farverige blomstrende planter.

Sommer og efteråret er højtid for de fleste prydgræsser. Især nogle af de skønne prydgræsser som sætter aks. Her tænker jeg på lampepudsergræs som byder på overhængende aks eller rørhvene med sin oprette vækstform og hvor nogle kommer med slanke aks. Miscanthus-familien af prydgræsser er måske den flotteste. Her finder du en stor variation af høje og mellem høje prydgræsser, hvor de fleste sætter smukke aks i løbet af sensommeren.

Prydgræsser fremstår ofte flotte op imod en ‘skarpt’ klippet hæk. Stedsegrønne og vintergrønne planter er også gode følgeplanter til prydgræsser.

Blandt prydgræsser finder du også helt lave typer, som egner specielt som tæppedanner eller bunddækkeplante under løvfældende prydbuske og træer.

Du kan opnå en meget fin virkning når du på den rigtige måde kombinere forskellige prydgræsser. Tænk i bladfarver og bladtykkelse.

 

Japansk skovgræs i krukker

Japansk skovgræs i krukker

Brug prydgræsser høje som lave i dine krukker. Husk at få skabt den gode jordblanding uanset hvilken plantekombination af prydgræsser du vælger til dine krukker.

Netop udvalgte prydgræstyper er sandsynligvis de bedste planter, som bunddække for åbne områder. Overvej at give din have mere struktur for at få skabt sammenhængende oplevelser igennem årstiderne. Brug derfor de prydgræsser der byder på iøjnefaldende frøhoveder eller smukke aks i vinterperioden. Faktisk evner nogle prydgræsser at se godt ud tre fjerdedele af året.

Lyder det ikke lidt som om at jeg er stor tilhænger af at bruge prydgræs i et godt havedesign? God fornøjelse !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *