Når din egen præriehave er i fokus!

Udgivet den af Peter

Præriebed med bland andet staudehirse og purpursolhat

Præriebed med bland andet staudehirse og purpursolhat

Når der bliver sagt præriehave, tænker jeg især på planter som kan forefindes på eksempelvis den nordamerikanske prærie i de alpine områder og med områder hvor der er meget kalkholdig jordbund. Her er et godt udgangspunkt når du vil i gang med din egen præriehave. Når man så undervejs finder ud af hvad der findes af farvevariation og skønhed blandt denne plantegruppe, finder man ud af at en have også kan planlægges uden at vand indgår som en af de vigtigste faktorer.

En præriehave er blevet en af de populære havetemaer netop nu. Især hvor der ønskes brug af prydgræsser som Pibegræs (Molinia), Havesandrør (Calamagrostis), Staudehirse (Panicum) og stauder som Purpursolhat (Echinacea), Solbrud (Helenium), Sct. Hansurt (Sedum), Hestemynte (Monarda), Røllike (Achillea) blot for at nævne nogle af de egnede planter.

I en præriehave vil oftest blive anvendt planter som kan overleve tørvejrs periode. Planter som er tilpasningsdygtige og stresstolerante indgår i præriehavens plantekombination. Et ekstra fordel er også at der er løbende årstidsvariation i farver og form.

Ligesom andre havetemaer, er jeg af den klare mening, at det ofte giver en god oplevelse for brugeren af en præriehave, når der tænkes i forskellige plantehøjder i planlægningen af præriehaven. Her tænker jeg også på egnede træer, buske og bunddækkeplanter.

En Præriehave er det rigtige valg når du acceptere følgende:

– lavt pleje niveau, man kunne næsten fristes til at kalde det “velplejet vildskab” som havetema 🙂

– består ikke kun af noget græsplæne og et par prydbuske

– der indgår lette prydgræsser i staudekombinationer med udvalgte prydbuske og træer

– at forbilledet for denne type have er den barske natur

– udpræget organisk design og hvor valget falder på planter med vildplante karakter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *