Otte ting du med fordel kan gøre i haven i november

Udgivet den af Peter

1) Tjek opbundne træer for at selve opbindingssnoren ikke strammer. Løs dem op eller skift dem med ny opbinding, hvis det viser sig, de er begyndt at lave bidemærker i barken.

Pas på bidemærker fra opbindingssnor

2) Det er nu et godt tidspunkt for at plante barrodede planter eks. hækplanter af bøg, store prydtræer, især fordi de påbegynder deres hvileperiode nu.

November er godt tidspunkt til at plante barrodet hæk

3) Har du store tilplantede krukker, som er umulige at bringe indendørs, kan det anbefales at pakke selve krukken ind forneden i hessian (rulle eller en sæk).

Vinterbeskyttelse af krukkerne med hessian omkring

Rødderne på krukkeplanter er mere sårbare over for frost end planter, der er plantet ud i jorden. Samtidig kan du ved nogle planter binde planten sammen og yderst binde et par grangrene på til at beskytte med.                    Husk at sikre dig, at krukkeplanterne er løftet 1-2 cm op fra jorden og står på krukkefødder (fås i havecenteret), for sikre dræn og undgå frostsprængninger.

Krukkefødder sættes under for at sikre dræn i krukken

4) Fjern nedfaldne blade fra græsplænen i løvfaldsperioden, undgå at gå på græsplænen når den er meget våd eller frossen.

Nedfaldne blade fjernes fra plænen

5) Havens redekasser og foderbræt renses og gøres klar til indflytning for fuglelivet eller katten.

En ny bolig gøres klar til fuglelivet

6) Alle Dahlia- og georgineknolde tages op af jorden og toppen klippes af. Herefter lægges de i plantekasser og du kan vælge at drysse sand omkring dem. De stilles i tørvejr på et frostfrit sted.

Dahliaknolde skal op af jorden og stilles frostfrit

7) Forårsløg kan stadig sættes. Kig dig omkring og kombiner evt. forskellige løgtyper i samme farvetone.

Nu sættes de sidste forårsløg

8) November kan fint udnyttes til at skabe en frugthave. Få eventuelt hjælp af en fagmand til at få planlagt frugthaven med en plan, så du får mest muligt ud af arealet.

Få hjælp til indretning af din nye frugthave

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *