Oprydning i forhaven

Udgivet den af Peter

I dag skal det være. Forhaven står til oprydning. Prydgræsserne skal klippes ned og jeg vil have renset op hist og pist. Forleden dag tog vi et tag med at rydde væk af selvsåede Allium ’Hair’, i dag gælder det græsserne, men også lige få resten strammet op når jeg nu er i gang.

Prydgræsser klippes ned i forhaven

Med solen i ryggen går det som en leg, med oprydning i forhaven

Nedklipning af prydgræsser

Hen over vinteren har de stået smukt de kinesiske prydgræsser – Miscanthus sin. ’Malepartus’ og lampepudsergræsserne – Pennisetum med sorterne ’Hameln’, Little Bunny’ og min favorit ’Cassian’, men nu skal de altså vige pladsen fordi foråret er på vej. Vi planlægger lige som sidste år at købe nogle stedmoderplanter, som vi planter ud i de bare huller, som er synlige nu, indtil det hele lukker med det eksisterende bunddække – af japansk skovgræs, hvid storkenæb, slangeskæg, alpevioler, storbladet lammeøre. Herligt sådan en dag hvor solen stiller og roligt for mere magt, jeg kan bare ikke vente med at komme i gang med at klippe mine dejlige prydgræsser ned.

Selvfølgelig kan vi stadig risikere lidt mere sen nattefrost, men det plejer prydgræsserne ikke at pibe over. Så jeg vælger at klippe Miscanthus ned til ca. 10cm over jorden og det samme gælder Pennisetum-sorterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *