En ny haveplan er guld værd

Udgivet den af Peter

Hvorfor en ny haveplan?

Der er mange gode grunde til at planlægge sin egen have eller delområder af den.

1) Du står med et nybygget hus med et nyt grundstykke uden indhold, her starter man fra bar bund og har brug for .

2) Et andet eksempel kan være at du ejer en gammel tilvokset have, som trænger til fornyelse og derfor ønskes planlagt på en ny og anderledes måde. Start med at bestille en havedesigner, som kan hjælpe dig med en overskuelig ny haveplan på, hvad den kommende have kan byde på.

Det første skridt på vejen til en ny have kan være en haveplan

Det første skridt på vejen til en ny have kan være en haveplan

Ofte er det også ganske enkelt et ønske om forandring af den velkendte have som den har set ud igennem mange år. Det er ikke sjældent at grunden kan være at børnene er flyttet hjemmefra og der så bliver en anledning til at genoverveje haven, hvordan den bruges p.t. og hvordan det aktuelle haveanlæg er.

Det er havens natur at den konstant er i forandring, det gælder træer og buske som er blevet for store og magtfulde, nogle stauder og græsser har bredt sig og har måske oven i købet fordrevet andre elskede planter med årene. Netop deres vækst kan forårsage at en tidligere solrig terrasse har udviklet sig til at være mere en skyggeplads og derved ændret den tidligere rummelige virkning og funktion.

Men ikke kun haven er under konstant forandring, også måden vi bruger haven på og vores æstetiske forestilling, hvad vi synes er pænt med hensyn til former og farver det ændrer sig. Hvis haven ikke længere passer til din egen personlighed, livssituation eller hvad du kan lide, er det tid til at få hjælp til et nyt havedesign. Der skal laves en ny haveplan.

Havetegning hjælper dig på vej

Der er mange gode grunde til at få lavet en overordnet plan for sin egen have

Uanset om det gælder haverådgivning, et havetjek eller en havesnak med gode idéer er startskudet til at få gjort noget ved din have. Min erfaring er at en ny haveplan med planteliste og tilhørende plejeplan er med til at skabe et godt overblik.

Haveplanen er et fint værktøj før du går igang, som forberedelse og til brug undervejs i udførelsen – hvis du selv går igang eller vælger at få en professionel til at hjælpe dig.

Nogle af mine kunder gemmer deres haveplan når projektet er udført. For efterfølgende at have mulighed for at tage den frem og se ‘hvad var det nu der blev plantet i hjørnebedet?’ Nogle vælger endda at hænge den op i køkkenet for til stadighed bedre at kunne følge med i havens udvikling.

En haveplan er startskuddet til din ØNSKEHAVE!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *