Ny haveejer – men hvordan?

Udgivet den af Peter

Der er ofte flere overvejelser at gøre, når man vil i gang med en ny have. Uanset om det er en gammel have som trænger til fornyelse eller det er en helt ny grund du ejer, hvor huset netop er ved at blive bygget er det fint at gøre sig nogle tanker. Et par stikord på noget af det du kan overveje:

Et godt udgangspunkt ved et hvert haveprojekt er indsamling af fortrukne haveidéer og ønsker til andet haveindhold

Find ud af hvilken havetype du er?

Som ny haveejer kan du orientere dig i flere retninger, her er et par forslag.

Tag et kig på andre haveanlæg, hvad virker tiltalende på dig. Hent råd i bøger, tidsskrifter og på hjemmesider. Dette er en god begyndelse og ofte den bedste inspiration for de fleste, som selv skal i gang med haveprojektet.

Nogle gange kan du møde forhindringer der bremser din kreativitet. Ofte vil det her hjælpe at du indsamler forskelligt idémateriale som billeder m.m. for at finde ind til kernen af hvad din ny have gerne må indeholde.

Gør brug af en havedesigner til din nye have

Inden du fortsætter herfra kan du vælge at aftale et havemøde med professionel rådgivning af en havedesigner, så du sikrer dig at tages højde for det meste og få afdækket hvad dine behov er.

Vælg en færdig haveplan, som giver dig et samlet overblik over dine ønsker og behov, samt de haveidéer der opstår undervejs. Heraf er den udførte havetegning det bærende element, når  haveprojektet skal udføres.

Har du taget beslutningen, er ‘spritny’ ejer af et hus og en have, kan sparring med ‘en grøn fagmand’ anbefales, når der tages afgørende beslutninger i dit haveprojekt – omkring et bæredygtigt plantevalg, passende flisevalg og andre haveelementer. Havedesigneren har mulighed for at vise dig mulighederne for din have og vejlede dig, så du undergår fejlkøb af planter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *