Ny have – men hvordan?

Udgivet den af Peter

Der er ofte flere overvejelser at gøre, når du vil i gang med en ny have. Uanset om det er en gammel have som trænger til fornyelse eller det er en helt ny grund, hvor huset netop er ved at blive bygget.

Haveideer indsamles

Et godt udgangspunkt ved et hvert haveprojekt er indsamling af fortrukne haveidéer og ønsker til andet haveindhold

Find ud af hvilken havetype du er?

Grundejeren kan orientere sig i flere retninger, her er et par forslag. Tag et kig på andre haveanlæg, hvad virker tiltalende på dig. Hent råd i bøger, tidsskrifter og på hjemmesider. Dette er en god begyndelse og ofte den bedste inspiration for de fleste, som selv skal i gang med haveprojektet.

Nogle gange kan du møde forhindringer der bremser din kreativitet. Ofte vil det hjælpe at du samler forskelligt idémateriale som billeder m.m. for at finde ind til kernen af hvad din ny have gerne må indeholde.

Gør brug af en havedesigner til din ny have

Inden du fortsætter herfra kan du vælge at aftale et havemøde for professionel rådgivning fra en havedesigner, så du sikrer dig at tage højde for det meste og få afdækket hvad dine behov er.

Haveraadgivning paa ny have

Her ligger muligheden for at vælge en færdig havetegning lige for. Den er med til at give dig et samlet overblik over dine ønsker og behov samt være det bærende element, når du skal i gang med at udføre haveprojektet.

Har du taget beslutningen om at nu vil du være husejer, men også ejer af en ny have med harmonisk indhold af planter, fliser med mere, som danner en samlet helhed er det ofte godt at få en sparring med en fagmand.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *