Godt på vej med dit næste haveprojekt

Udgivet den af Peter

Her er et par haveråd til at komme godt på vej med dit næste haveprojekt

Hvordan får du den personlige drømmehave? Her er lavet en tjekliste, der skal tjene som et hjælpeværktøj i udformningen af ​​dine egne grønne valg? Tag dig tid og find ud af, hvordan du bedst kommer videre for at realisere din drømhave!

1) Start ud med at finde fotos / billeder af indbydende haver, som du synes er særligt tiltrækkende

2) Overvej, hvem der vil bruge haven (din familie, gæster, børnebørn, dyr, etc.) og opret en ønskeliste sammen med dem.

3) Afvej med hjælp fra denne liste, hvad du værdsætter mest, og lav en prioriteringsrækkefølge af det.

4) Tag bestik af grundarealet og hvilket type hus der er her, så haven ikke virker overladt til sig selv. Haven skal passe med huset og de mennesker bor der, på en harmonisk måde.

5) Kig på lokalområdet hvor du bor – den umiddelbare nærhed, regionen og kulturen, således at haven passer ind i landskabet

6) Få styr på hvordan solen kommer forbi henover din grund i løbet af en dag. Det er afgørende for placering af siddepladser, men også for plantevalget.

7) Vælg en designform du kan lide (måske geometrisk med lige linjer, eller mere organisk med et par buer eller bare nogle afslappede naturlige former), uanset hvad valget bliver er det koordineret med den primære funktion (f. eks, sport, blomster, eller legeplads eller nyttehave).

8) Fastlæg dit budget, hvad der er til rådighed til haveprojektet, og undersøg om det matcher kvaliteten af de ​​materialer, udstyr der skal bruges – samt tiden der går til anlæggelse og plejen.

9) Find ud af hvor meget tid du vil bruge på vedligeholdelse af haven fremover og hvilket arbejder du har det godt med at gøre i haven (evt. om det skal foregå med maskine eller pr. håndkraft?)

10) Overvej om du selv vil gå i gang med hele planlægningsfasen af haveprojektet eller måske vælger du at lede efter en havedesigner, som arbejder professionelt med at designe haver og som kan hjælpe med at skabe din havedrøm.

11) Forklar havedesigneren dine ideer og ønsker . Værd grundig i planlægningsfasen (omkring arealanvendelse, det foreløbige design, hvordan haven skal præsenterer sig, evt. et eller flere kommende byggeprojekt i forbindelse eks. carport, haveskur m.m., plantningsrådgivning) få det snakket godt igennem ved første havebesøg af haveeksperten.

Du behøver ikke at vinde i lotto for at få startet op på din drømmehave

Du behøver ikke at vinde i lotto for at få startet op på din drømmehave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *