Har du plads til Magnolia?

Udgivet den af Peter

Nu blomstre magnolier rundt om i haverne. I øjeblikket er det dem og alle løgblomsterne, der stjæler opmærksomheden hos haveejere. Blomstrende magnolier fortryller os med deres eksotiske blomsterformer. Ikke kun blomsterrigdommen nyder vores beundring, men frem for alt blomsterstørrelsen og skønheden i den enkelte blomst, der varierer meget afhængig af Magnolia-sorten. Der findes mange typer af Magnolia, ikke alle er lige nemme at få ‘fingre i’

Er du nysgerrig på Magnoliaslægten og hvilke varianter der findes, som hver især passer til enten en mellemstor-stor have, eller en mindre have hvor en lavere sort vil kunne anbefales, kan du få et par forslag her.  De beriger haven på denne årstid og kan give mening at finde en plads til.

Fra denne sortsmangfoldighed blandt Magnolia, har jeg her valgt nogle ud, som jeg gerne vil præsentere dig for:

Magnolia ’Genie’

En af de mest fremragende og hårdføre mørkerøde blomstrende magnolia til din have. Ofte kan den blomstre op imod 10 uger i april-maj og igen med en mindre blomstring senere på sæsonen. Den bliver ikke så høj og derfor nem at finde plads til

Magnolia x soulangeana ’Pickards Schmetterling’

Det er netop den de fleste havefolk refererer til når de siger ’tulipantræ’, især på grund af den meget store blomsterstørrelse og blomsten ligner lidt en tulipanblomst.

Magnolia x soulangeana ’Lennei Alba’

Denne sort er en specialitet, da den har udsøgt smukke pokallignende blomster fra cremehvid til hvidlige farve. Dejlig duft. Plant den et sted med god plads.

Magnolia stellata ’ Waterlilly’

Populær prydbusk med mange hvide stjerneformede blomster allerede fra en ung alder. Kan nemt beskæres til en lavere højde på et par meter.

Magnolia x loebneri ’Leonard Messel’

Atter en sort som bør anbefales. Bestemt en favorit ud fra mængden af blomster. Den har en skøn lysrosa til hvidrosa stjernelignende blomsterform. Kan beskæres årligt, så den holdes med en højde på 2-2,5 meter hvor det ønskes.

#groenthavedesign.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *