Måneplanter

Udgivet den af Jeanette

Enkelte stauder har fået månenavne, og er skønne måneplanter der indgår i vores eget havedesign:

Skønhedsøje, Coreópsis verticilláta ”Moonbeam”, er en pragtfuld let staude, der med sine ca. 40 cm og sart lysegule blomster står fantastisk mellem andre gulgrønne planter. I vores have er den placeret ved siden af en kuglebuksbom hvilket netop fremhæver de sart gule blomster helt fantastisk.

Purpursolhat, Echinacea purpurea “Harvest Moon”.En pragtfuld og robust plante hvis blomsterhoveder skaber blikfang i ethvert staudebed. Det er en kraftig plante ca. 70 cm høj, der har en helt enestående farve i lys orange, med et lidt mørkere øje. Det er en superb plante til bedet og i særdeleshed en sommerfuglelokker, den står flot sammen med især græsser.

Hosta ”August Moon” og Hosta ”Blue Moon” er en af de smukkeste bladplanter i staudebedet til skyggesiden. Hosta fascinerer med sine mangeartede bladfarver og former, fra de helt ensartede grønne blade til broget i alle nuancer. ”August Moon” er en medium stor Hosta med gyldengrønne blade og lavendelfarvede blomsterstande i juli-august. ”Blue Moon” er en lille Hosta med brede hjerteformede blade i en meget intens blågrøn farve og hvide blomsterstande i juli-august.

Julerose, Helleborous x ericsmithii ”Silvermoon”, er en af de smukkeste tidligt blomstrende planter. Denne med cremehvide blomster på brunlige stængler og et sølvgråt løv, en fantastisk farvekombination.

Lungeurt, Pulmonaria ”Mrs Moon”, er en fin lille staude med fine nikkende blomster der er rosa i knopstadiet og lyseblå i fuldt udspring. Bladene er sprinklet med små sølvgrå pletter. En fin skyggetålende plante med blomstring i april.

Blåregn, Wisteria macrostachya ‘Blue Moon’, er en smuk og farvestrålende slyngplante, som med sin hurtige vækst og frodighed skaber en smuk væg eller tag, hvor man drages ind under, i sommerens hede.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *