Krukkehave til små haverum

Udgivet den af Peter

Det er stadig vinter endnu, men derfor kan vi sagtens hente inspiration til årets krukkebeplantningerne. Skab en krukkehave over temaet landidyl og countrystil. En eller flere frodige krukker er med til at løfte et mindre haverum og skaber en god atmosfære.

En krukkehave bestående af flere små og store “krukkeøer” har stor værdi i en mindre gårdhave eller et andet mindre haveafsnit. Det kan være tiltrængt med fornyelse når det kommer til dine udendørs – m². Det gælder om at få noget ud af dem. Her er der sat fokus på krukkekombinationer.

Ok, der skal investeres på den ene eller anden måde, men ny haveoplevelser vil også stå i kø af samme grund. 

Haveåret for et område med krukker begynder ofte i det tidlige forår: På dette tidspunkt kan dine krukker være fyldt op med kendte prydløg med intens forårsduft, som hyacinter og påskeliljer. De pynter let på simple hylder, kasser og enkle haveborde, samlet vil det ofte give et rustikt udseende.

Med mindre plads er det oplagt at tænke haven ind i etager og flere niveauer. Blomsterne ampelplanter(hængende krukker) er også oplagte. Med dem, kan haven blive udvidet til den ideelle højde.

Lidt patina på træ og metal sikre et landligt tema. Haven må gerne synes ældre end den er. Nogle krukker giver med årene plads til mosdannelser på ydersiden, hvilket også skaber en særlig stemning og haven ånder af historie. I maj-juni er det nemt at finde ampelplanter i ’de faglige’ havecentre eller købe mindre planter og lave dine egne ampler til at hænge op.

Udvalget kan være enorm og er du tilpas tidligt ude kan du få skabt nogle flotte plantekombinationer. Er du i tvivl på hvad der virker godt sammen i dine krukker, kan du vælge at tage en havedesigner med på indkøb til det lokale havecenter. Ligesom med resten af haven kan havedesigneren rådgive og komme med forslag på vellykkede krukkekombinationer.

Husk den daglige pleje i form af hyppig vanding og gødskning, så du strækker oplevelsen længst muligt. En krukkehave kan være med til at det oser af blomsterrigdom på dine udendørskvadratmeter!

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *