Hvid magi

Udgivet den af Jeanette

“Sparkling frost casts its spell over the garden” er overskriften i et engelsk haveblad. Hvorledes indfanges netop oplevelsen af hvid magi i form af glitrende frost, lysets reflektion, lydenens afdæmpede knasen og stilheden bedre, end i denne engelske sætning.

Frost og sne er stadig vores vilkår, skønt vi ellers kun ønsker forår, da alle tegn herpå pibler op omkring os i form af krokus, vintergækker, erantis og de spæde blade af tulipaner. Sågar de røde skud, der signalerer de ventede pæoner, anes i den frosne jord.

Derfor må den hvide magi i haven fortsat prises, for at bevare optimismen og håbet om, at det kun er for et øjeblik, så er foråret her: Vinterhaven er umådelig smuk i solens reflektioner, hvor et havedesign med forskellige elementer som prydgræsser og formklippede planter giver fantastiske oplevelser når sneen lægger sig som totter eller hatte på planterne.

Snehatte på taks

Snehatte på taks, men hvor længe?

Det er ikke kun de formklippede planter der er smukke i sneen, stauder hvor frøstandene er bevaret, som her sankthansurt, giver flotte sneskulpturer:

Hvide ufoer

Sankthansurt med vinterdække

 

Sedum skov

Sankthansurt forvandlet til en vinterskov, eller ?

2 svar til Hvid magi

 1. Helene Kristensen skriver:

  I sne står urt og busk i skjul – i g e n …. men….men…men
  selvom det er flot når naturen sådan klæder sig i hvidt,
  så længes vi vist alligevel allesammen temmelig meget
  efter igen at kunne smutte ud i haven, plukke lidt hist og her
  og gå ind og lave en dekoration – stor eller lille – blot én
  der på fantastisk vis, hvor den end bliver placeret, får os
  til at mærke selve glæden ved livet. – I går lykkedes det mig
  faktisk på trods af den foregående nats frostgrader – efter at solen
  igen var kommet på himlen og havde haft held til at smelte lidt
  af sneen væk at samle en lille håndfuld af de første forårsbebudere – eranthis, vintergækker, dorthealiljer og små lyseblå og mørkeblå botaniske krokus, som alle trodser vinterens sidste krampetrækninger og stikker hovederne op hvor de kan komme af sted med det. Jeg lavede en sød lille dekoration, satte et par udsprungne forsythiagrene
  i og afleverede den i dag i Svendborg hvor den vakte stor glæde
  og mindede os alle om at foråret forhåbentlig er lige om hjørnet.

  • peter skriver:

   Tak for din kommentar, Helene. Du har helt ret nu vil vi have forår. Hr. Vinter kan godt pakke sammen og tage videre til den anden halvkugle. Pludselig kan vi mærke at forårssolen sætter dagsorden igen og som du rigtig nævner at vi har lyst til at skære masser af havens blomster for så at binde den ene buket efter den anden.
   I sidste weekend var jeg lige en tand for huftigt. Jeg kunne nemlig ikke vente mere og var taget afsted for at købe friske stedmoder og primula til udplantning, men ak og ve de nåede kun lige hjem på terrassen for så at få en ordentlig omgang frost…sådan kan det kun hvis man er en kende utålmodig efter forår.

   God søndag hilsen Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *