Hvad er havedesign?

Udgivet den af Peter

Havedesign kan rumme mange delelementer. Udgangspunktet handler det om logik og planternes egnethed, samt bæredygtighed. Ja og hvilken havestil der skal spille ind, såvel som hvad må det koste?

En designproces foregår i flere trin, eksempelvis har jeg fokus på grundens placering – hvor er det ? Hvem er du og dine familie? og hvilke ønsker har du for din have? og derefter gælder det om at få disse elementer til at passe sammen i havedesignet, så det giver helhed. Dette kræver en stor portion haveerfaring og en engageret havesnak om ønsker og muligheder.

Havedesignet kan ende op på papir og danner grundlag for det praktiske arbejde, det jeg kalder en haveplan. Du har måske prøvet at flytte dine møbler rundt i et rum for at få en ny oplevelse. Sådan kan det også foregå udenfor, når din have skal planlægges, men istedet for skabes der en haveplan, som giver en opskrift på hvor der kan være områder med græs, fliser, vand og beplantning. Med en haveplan kan du få skabt et overblik til nå i mål med havens nye udseende.

Havetegning og haveplan

En haveplan er et godt værktøj til at komme videre med have

Overvejelser i et Havedesign?

Heri indgår overvejelser som hvem vil se efter disse levende planter? Glem ikke, at de har en vane med at vokse. Så havedesign hjælper dig med at projekterer dine haveidéer ind i fremtiden, samt hjælpe dig til at planlægge for den daglige eller månedlige pasning af din have.

Et vellykket haveprojekt er afsluttet og haveejeren er godt tilfreds

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *