Succes med Hortensie og hortensia

Udgivet den af Peter

Hortensie

I dag findes der mange dejlige hrotensier til din have

Det er uden tvivl en af de mest elskede planter når vi snakker hortensie eller hydrangea som slægten hedder på latin. Jeg står hellere ikke selv tilbage når jeg skal ‘strikke’ en haveplan sammen til havefolk. For at få succes med dine hortensieplanter er det afgørende at forarbejdet er på plads.

Et par havetips til hortensie!

  • Plantehullet skal graves tilpas stort – gerne så du selv synes at det ser ekstra stort ud: 70 cm bred og 50 cm dyb. Du vil I de næste par år kunne se en forskel.
  • Plant altid dine hortensier i en sphagnumblandet jord aldrig i en ren tør sphagnum.
  • Placér dem et sted hvor der er vandrende sol eller halvskygge
  • Forsøg at holde dem jævnt fugtige hele sæsonen, men aldrig overvandet. Om sommeren op til en halv vandkande pr. plante hver anden dag hvor der er en leret jord. på en sandholdig jordbund op til en halv vandkande hver dag hvis det ikke regner.
  • Gødning gives når hortensiebladene er 3-4 cm store og knopperne er synlige.
  • Undgå kraftige kvælstofgødninger til de blå hortensier, kvælstof skubber nemlig til aluminium i planten som bruges til at få den blå farve frem.

Nu har du et par tips i ærmet og kan fint gå igang med at plante dine krukker til eller kombinere nogle dejlige bede med hortensiaplanter. Ofte vil de komme allermest til deres rette hvis de sættes sammen med andre planter istedet for store grupper af kun hortensier. Husk på at få alle årstider tænkt ind din have.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *