Helleborus, juleroser, påskeklokker er med ønskelisten

Udgivet den af Peter

Hvert år glæder vi os til at byde de dejlige familiemedlemmer fra Helleborus-slægten velkommen. Jeg tænker på Juleroser og Påskeklokker. De findes i et hav af dejlige farver fra mørke til lyse nuancer.

Nogle Helleborus har grønne streger, nogle er prikkede i blomsten og andre er helt renfarvede! De passer næsten ind i enhver have.

Enhver plante, der spinger ud i blomst så tidligt på året, gør at vi længes til foråret med lettelse, alt imens vinteren stadig indhyller os. Med de unikke farver Hellebores har og deres ærbare attitude passer de perfekt til lyset og stemning af vinteren i foråret. Helt på deres egen måde skaber de et trøstende og inspirerende billede. En af ​​de andre grunde til at Hellebores har en særlig plads og hengivenhed hos så mange havefolk er, at de er sådan en glæde at arbejde med.

Den perfekte placering for Hellebores i haven kunne fint være under høje træer med en baggrund af buske, enten bladgrønne buske som photinia og mahonias eller løvfældende prydbuske med dekorative grene, farvet bark eller tidlig blomstring. Husk på, at denne familie er nemme planter til at få til at gro på et skygget sted væk fra middagssolen, de kan fint plantes blandt buske eller i skyggen ved ​​en mur eller et hegn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *