Helleborus er naturens gave til havefolk

Udgivet den af Peter

Det romantiske navn for Helleborus-familien er juleroser og påskeklokker.

De er naturens gave til havefolk i de triste måneder efter jul, hvor vejret for nogen er koldt og kedeligt, og foråret synes langt væk.

Det er ikke kun deres tidlige blomstring, der gør Helleborus så specielle – det er frem for alt renhed, størrelse og kvalitet af deres blomster kombineret med deres udvalg af farver, fra rene hvide, primula gule, rene grønne, selvom pink, blommefarvet og mørkeste midnatslilla, til at findes i en blåsortnuance. Blot for at nævne nogle farvetoner.

Vend blomsterhovederne op og oplev at en magisk forvandling finder sted, der afslører en næsten uendelig række af skygge, årer og pletblødninger. For nogen er det de plettede former som gør størst indtryk. Mange af os tiltrækkes de rene hvide blomster. Igennem forædling af gartnerens hånd er der frembragt mange spændende udgaver.

Selvom Helleborus starter med at blomstre så tidligt, kan den stå med fuld blomstring omkring ti til tolv uger.

At plukke og lade blomsterne flyde på vandspejl er en sand nydelse.

Det er svært at forestille sig noget mere forførende end en dejlig skål eller fad fyldt med vand hvor forskellige udgaver af Helleborus-blomsten flyder på, den kan nydes i ro og mag igennem dagen.

Jeg advarer, det kan være stærkt vanedannende, når du først har inviteret din første Helleborus, julerose eller påskeklokke ind i din have, men trods alt det hele værd. God fornøjelse herfra!

#groenthavedesign.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *