Havetrend 2013 – Grønt havedesign

Udgivet den af Peter

Nogle af de tydelige tendenser i trenden inden for havedesign i år ser ud til at vægte den naturnære have, altså haver hvor temaet enten går på præriehave, skovhave, eng eller vådområde.

naturhaven

Den lette naturlige have med luftige stauder og graciøse prydgræsser er populær i år

Havetrend – Den romantisk have

Den romantiske bølge med en fornyet interesse for at kunne få lov til at bruge alle sanser i sin have vil også være aktuel.

romantisk_have_havetrend_2013

Flerårige græstæpper kombineret med smukke fokusplanter som bindes sammen af nogle rolige stedsegrønne planter vil ligeledes vinde frem.

Sammen med det naturalistiske havedesign spås der også en tendens til at efterspørge plantespecialiteter – formklippede og skulpturelle planter, store som små og udvalgte planter som passer til havens størrelse. Vi snakker om et spirende nichemarked, jubii!

Der er mange planter som egner sig til den formklippede have

Der er mange planter som egner sig til den formklippede have

Nyttehaven kalder ‘Spis din have’

Nyttehaven ‘spis din have’ er også en havetrend der er aktuel i 2013. Haveejeren ønsker en have som udover skønhed også kan byde på ‘pluk selv frugt’. Der er en stigende lyst til at man ved hvor både frugten og salaten kommer fra. De giver her god mening også at tænke et drivhus, orangeri ind i haveanlægget, men også overveje højbede bestemte steder i haven.

Nyttehaven er også aktuel i 2013, vælg at tilføre haven et eller flere højbede

Nyttehaven er også aktuel i 2013, vælg at tilføre haven et eller flere højbede

Det er ikke længere ’IN’ at haven ’KLISTRES TIL’ med kedelige standardfliser eller et 8 cm tykt lag granitskærver. Nej, nu vil der igen blive efterspørgsel efter professionel rådgivning til at få skabt nogle dejlige haverum, som ved hjælp af en færdig haveplan guider haveejeren hele vejen, og som haveejeren efterfølgende kan dykke ned i efter en travl arbejdsdag eller ty til hvis man har brug for at flygte fra den digitale hverdag.

Heldigvis er det gået op for haveejeren at en haveplan er en god investering

Heldigvis er det gået op for haveejeren at en haveplan er en god investering

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *