10 havetips for at komme godt fra start med dit haveprojekt

Udgivet den af Peter

 

10 havetips til dig!

1) Kom stille og roligt fra start!

Start i god tid med haveplanlægningen, så du ikke kommer under tidspres på grund af årstiden.

2) Få lavet en haveplan for hele haven!

Selv når du vælger det første år kun at virkeliggøre et afsnit af haven eks. forhaven, er det en god idé at have en samlet haveplan for hele haven, så du er sikker på at havens forskellige afsnit hænger sammen til en helhed.

3) Realisér din have lidt efter lidt!

Under visse omstændigheder eksempelvis omkostningsmæssige grunde kan det være en mulighed at opdele og udføre haveplanen i flere delprojekter.

4) Skab små rum!

Jo mindre en have er, desto flere haveelementer bør du lade indgå. Med mange visuelle og rummelige indslag i haven forekommer selv en lille have stor.

5) Skab højdeforskelle!
Bakker, lavninger, nedsækkede siddepladser, trapper eller havegange der hæver sig op fra haven skaber liv.

6) Ingen lige linjer!
Runde former er langt mere naturlige, smukkere end snorlige gange, haverum, terrasser eller vandpartier. Brug naturen som forbillede.

7) Multidesign!
Det skaber stor variation. Brug farver og mange forskellige bladkontraster. Har du en stor have, har du mulighed for at tage flere havetemaer og -stilarter ind i haven, dog skal der stadig være en ’grøn tråd’ der binder det hele sammen.

Den rigtige sammensætning!
Et godt haveanlæg kendetegnes ved at alle elementer som er brugt passer til hinanden.

9) Plejen!
Vær opmærksom på havens fremtidige vedligeholdelse. Hvis du kun har begrænset tid til at passe haven, bør du foretrække et haveanlæg som ikke er synderlige pasningskrævende eller du kan vælge at betale en fagmand til at passe haveanlægget.

10) Vælg en haveekspert!
Alle ovenstående punkter lykkes allerbedst i samarbejde med en kompetent havedesigner, som kan hjælpe dig med rådgivning og give dig et spændende idéforslag til dit nye haveprojekt. Efterfølgende kan du henter endnu flere havetips og praktisk rådgivning hos din havepartner.

Havetips når skal i gang med haven

Ti havetips til dig når du går igang med dit næste haveprojekt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *