Haverum må gerne have en funktion

Udgivet den af Peter

Den urgamle tradition med at kunne hente frisk frugt og sine grønsager, samt binde en smuk blomsterbuket fra egen have har atter fået en renæssance. Haven bliver planlagt med haverum som er tilpasset haveejeren.

Men mulighederne i sit eget hjem er i dag enorme, hvilket ofte også afspejles igennem ​​den individuelle havelivsstil. Nogle vælger at bruge pladsen til familiehaver med indhold af eksempelvis, et godt legeområde for børn og barnlige sjæle, rekreation og underholdning. Andre haver indrettes som haveoaser for fred og fordybelse eksempelvis terapihaver, som er tilflugtssteder fra hverdagens stress.

haveinspirit (15)

haveinspirit (12)

Det handler ikke kun om havearealets størrelse, men mere om hvordan ønsker haven brugt.

Få ‘din grønne fagmand ‘ til at kigge på dit haverum

Jeg møder mange forskellige kunder med hver deres ønskeliste på hvad deres have gerne skal indeholde, og som ofte har brug for at der lige kommer en fagmand med ‘ind over’ til ‘at krydre’ de foreløbige idéer. Havedesigneren kan tilføre andre idéer som til sammen gerne skal danne en god haveløsning med balance og harmoni.

Mange forskellige materialer skaber et haverum. Jeg vægter især planterne i mit havedesign, fordi de på forskellig vis, på en særlig levende måde, skaber atmosfære og personlige haverum. Hvad er det man vil opnå med den kommende have? Ja, det er et af de vigtigste spørgsmål at få stillet brugerne af haven , især i planlægningsfasen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *