Haveprojekt og praktiske forhold du bør overveje

Udgivet den af Peter

Ud over alle æstetiske overvejelser, er der en masser af praktiske problemer, der skal løses eller behandles ved udformningen af ​​et haveprojekt.

Alle haver starter med den bygning, som de er tilknyttet. Den første ting man bør gøre, er at etablere en “platform” omkring huset, der er den direkte forbindelse mellem bygningen og haven. Størrelsen af ​​dette vil blive bestemt af huset og ikke haven, og det samme gælder andre materialer som indgår i haven.
Alle døre og vinduer bør forholde sig til haven, – både når man ser ud og når man ser tilbage til huset. Så vil man nemlig have mulighed for skabe haveoplevelser som øjet møder på sin vej.

Praktiske overvejelser i forbindelse med dit haveprojekt kan også omhandle flisebelægning

Praktiske overvejelser i forbindelse med dit haveprojekt kan også omhandle flisebelægning

Det er vigtigt at få den praktiske infrastruktur på plads før man begynder plantning, fordi det ellers kan skabe dobbeltarbejde og kaos senere, eksempelvis vil en allerede etableret flisebelagt sti give nemmere adgang til trillebør, ja selv små gravemaskiner og derved gøre etableringen nemmere. Husk at design og valg af flisebelægning også er en væsentlig beslutning, hvor det er en god idé at få råd fra din grønne fagmand. Den rette jordblanding er af største betydning for et vellykket resultat af din beplantning, derfor vil det også være et punkt som skal bringes på banen i planlægningsfasen.

Det er en god idé at få så meget strukturel plantning startet op, så hurtigt som muligt. Med en ny have, kan du nemt komme i gang med at skabe nogle få bede samt afgrænsning iform af hække m.m., men hække og træer, har brug for tid til at etablere sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *