Tænker du på at sælge dit hus – havens værdi ?

Udgivet den af Peter

Havens værdi

Tænker du på at sælge dit Hjem – Hvorfor så tænke på forhave og baghaven i den forbindelse? Overvej havens værdi ?

Hvorfor overhovedet gide beskæftige sig med have, hvis du er ved at sælge dit hjem, spørger du?

Dit udendørs areal rundt om huset har meget stort signalværdi, også når du står for at skal sælge huset. I mange tilfælde vil din investering til at få skabt et eller flere nye haveoplevelser rundt om huset være givet godt ud. Især i salgsfasen hvor forskellige interesserede købere kommer forbi for at se din bolig.

 

Tilgroet have saelger ikke

Hvordan oplver du en tilgroet have?

Forhaven er det første folk ser

Det er det første, folk ser, når de ser på dit hus. En tilgroet have (fyldt med ukrudt) kan have en negativ effekt på, hvordan folk opfatter dit hjem – også selvom selve huset er godt vedligeholdt. Hvis du er seriøs om at tiltrække potentielle købere til dit hus, er et pænt velplejet og velholdt indgangsparti det første, folk bemærker, når de ankommer til din adresse. Det er en investering, du ikke vil fortryde, og kan betyde forskellen mellem at få ekstra kroner for dit hjem eller ofre sig for et lavere tilbud.
Når du har besluttet dig for at sælge dit hjem, vil du normalt lave en ‘to do’ liste over de ting, der skal opdateres eller afsluttes, før du kan sætte huset til salg. Du er helt sikkert nød til at tilføje ‘en opdatering af havens udseende “til denne liste. Det at få skabt et rent og præsentable haveareal omkring dit hus, bør virkelig stå øverst på din ’to do’ liste.

Havens vaerdi

Et indbydende haverum ved huset styrker hussalget.

Sæt lidt tid af til at få skabt et indbydende haverum før du sætter huset til salg. Mindst 2 måneder før bør du få lavet en plan herfor, afhængigt af hvor meget arbejde der er involveret (det kan variere meget afhængigt af omfanget, nuværende tilstand og årstiden).

Tag havedesigneren med på råd.

Tag kontakt til en havedesigner og få nogle nye idéer til at øge havens værdi og i den forbindelse måske få lavet en ny haveplan, som kan være med til at fremrykke dit hussalg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *