Havens gøremål i februar

Udgivet den af Jeanette

Havedagbog

Havedagbog

Allerede nu ? Ja havens gøremål i februar kan bestå i at du begynder at forberede havens smukke sensommerblomstring: Læg Dahlia til spiring.

For at producere skud der giver god vækst og frodigere blomstring bør du allerede nu få gang i Dahliaknoldene, som har været gemt væk i løbet af vinteren. Knoldene kan gøres klar enkeltvis eller flere kan lægges i samme bakke.

Fyld en kasse eller plantebakke med kompost, spagnum eller blomsterjord og læg knoldene på toppen. Placer knoldene lyst og spray dem indimellem med rent vand – dette vil tilskynde knopperne til at skyde. Hvis man ikke har overvintrende dahlia kan plantecentre eller diverse hjemmesider tilbyde et fint og spændende sortiment – og disse behandles på nøjagtig samme måde.

Den vanskelige opgave, at vælge dahlia til haven, for sortimentet er alt for stort og for spændende

Den vanskelige opgave, at vælge dahlia til haven, for sortimentet er alt for stort og for spændende

De fleste havefolk kender planten Dahlia, også kaldet georgine, men det er måske ikke alle der kender de mange spændende og skønne farvevarianter.

Blomstre efter 10 uger

Efter omkring 10 uger fra at Dahlia-knoldene er sat i jorden vil du ofte se en smuk blomstring så det gælder om at få startet op senest i begyndelsen af april. Undgå dog at dine dahlia-knolde får frost.

Overvintring af Dahlia

Hvis du vil have dem til at komme år efter år skal du huske at grave dem op fra havens bede og placere dem ved ca. 5 grader (garagen).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *