Havelågen kan være med til at give haven personlighed

Udgivet den af Peter

 

smedejerns havelåge

Havelågen kan være et godt valg som dekoration eller afgrænsning til haven

Havelågen er også et muligt element til haven som kan påvirke atmosfæren og stemningen i haven. En uigennemsigtig havelåge vækker nysgerrigheden, hvad gemmer der sig her bagved. En åben havelåge eller en havelåge med et gennemsigtig design afslører tydeligere havens indhold (de bagved liggende haveafsnit) og er med til at give en smagsprøve på hvad haven har at byde på.

Et kig ind i haven kunne eksempelvis vise havens gode dybde med bede som viser dig på vej. Altså er det afgørende hvor havelågen placeres for at dens funktion udnyttes bedst muligt. Vælg at få hjælp til at få lavet din egen personlige havelåge ved en rigtig smed, det vil give haven sin helt egen historie.

Havelågen i træ Smedejerns havelåge Havetips om dekorativ havelåge

En håndsmedet havelåge kan ud over at være afgrænsning også have et anderledes spændende blikfang. Vælg at tænke en høj hæk eller mur en sammen med havelågen.

Ofte er den enkleste havelåge den smukkeste, men det er afgørende at den passer til resten af haven. Hvilken funktion skal den have, er det til pynt eller er det på grund af sikkerhed ?

Valg af materialer til havelågen

Det enorme opbud af materialer, der kan bruges til havelåger sikrer, at du kan vælge et design, der passer til enhver havetil. Mit råd vil være at du kigger efter naturligtudseende materialer, såsom vejrbestandige træsorter, måske udskårne, organisk formede, håndflettede af pil eller bambus.

Kigger du efter ‘låger’ af metal tilbydes du også et stort udvalg af muligheder for både moderne og traditionelle havelåger, herunder rundjern, malet, galvaniseret eller strømforsyning-belagt. Metal kan også bruges til at skabe skræddersyede porte, og giver store muligheder for håndværkere at opnå usædvanlige og flotte effekter ved hjælp slået kobber eller bronze eller en kombination af flere materialer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *