Havelågen kan være med til at give haven personlighed

Udgivet den af Peter

Tjek udseende og tilstand på havehegn og havelåge

Når haven ikke skal plantes, plejes og høstes, er der tid til kreativitet og nye planer. Hegn og havelåger, der ikke er overgroet af grønne planter, er mere iøjnefaldende og kan være spændende blikfang til haven. Følg op på tilstanden af nuværende havelåge og havehegn. Trænger de til at blive fornyet eller har der aldrig været nogen?

Måske er det blot nogle få pletter eller hængsler som trænger til reparation. Et nyt lag maling er ofte nok til at give indgangen og afgrænsningen af ​​haven/ejendommen et nyt udtryk. Til gengæld er en smuk og original havelåge et lovende visitkort for haven og dens ejer.

Brug tiden nu til at se dig om efter kunstneriske modeller og håndværkere – eller måske endda selv tage et svejsekursus og den vej at nå frem til en personlig havelåge.

smedejerns havelåge

Havelågen kan være et godt valg som dekoration eller afgrænsning til haven

En havelåge kan påvirke atmosfæren og stemningen i haven. En uigennemsigtig havelåge vækker nysgerrigheden, hvad gemmer der sig her bagved. En åben havelåge eller en havelåge med et gennemsigtig design afslører tydeligere havens indhold (de bagved liggende haveafsnit) og er med til at give en smagsprøve på hvad haven har at byde på.

Et kig ind i haven kunne eksempelvis vise havens gode dybde med bede som viser dig på vej. Altså er det afgørende hvor havelågen placeres for at dens funktion udnyttes bedst muligt.

Havelågen i træ

Smedejerns havelåge

 

En håndsmedet havelåge kan ud over at være afgrænsning også have et anderledes spændende blikfang. Vælg at tænke en høj hæk eller mur en sammen med havelågen. Ofte er den enkleste havelåge den smukkeste, men det er afgørende at den passer til resten af haven. Hvilken funktion skal den have, er det til pynt eller er det på grund af sikkerhed ?

Valg af materialer til havelågen

Det enorme opbud af materialer, der kan bruges til havelåger sikrer, at du kan vælge et design, der passer til enhver havetil. Mit råd vil være at du kigger efter naturligtudseende materialer, såsom vejrbestandige træsorter, måske udskårne, organisk formede, håndflettede af pil eller bambus.

Kigger du efter ‘låger’ af metal tilbydes du også et stort udvalg af muligheder for både moderne og traditionelle havelåger, herunder rundjern, malet, galvaniseret eller strømforsyning-belagt. Metal kan også bruges til at skabe skræddersyede porte, og giver store muligheder for håndværkere at opnå usædvanlige og flotte effekter ved hjælp slået kobber eller bronze eller en kombination af flere materialer.  Henvend dig evt. til en rigtig smed og få professionel hjælp til at skabe din personlige havelåge.

#groenthavedesign

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *