Havebelysning

Udgivet den af Peter

Julebelysning i haven kan give have en særlig dimension.

Julebelysning i haven kan give have en særlig dimension.

Havefolk har meget forskellige meninger omkring havebelysning. Nogle haveejere foretrækker belysning op af huset, langs gangstier eller måske ude i et tilplantet bed. Det sidste, ofte for at fremhæve planternes vækstform. Det er klogt at overveje, hvad man vil opnå som haveejer. Skal det være kunstig belysning eller kunne det måske også være en mulig løsning med levende belysning i form af bålfade til at placerer flere steder rundt i haven afhængig af havens størrelse og med vægt på opsyn.

Levende havebelysning

Levende lyskilder i haven giver både lys og varme

Hvad med lidt flydende belysning i selskab med denne åkande i en gammel egetræstønde.

En gammel vandtæt tønde med flydende belysning

En gammel vandtæt tønde med flydende belysning

Er man på udkig efter lanterner behøver man ikke at lede længe, de findes i alle afskygninger i forhold til størrelse, form og farver. En lanterne med levende lys skaber stemning og hygge, og kan placeres alle tænkelige steder i en have, blot sikkerheden er i orden. Der er ikke noget mere hyggeligt, end at komme hjem en mørk aften og kæresten har tændt levende lys i lanternen ved hoveddøren eller på væggen. Man kan kun føle sig hjertelig velkommen.

Således kan man også tage smukt imod sine gæster. En lysende velkomst sætter således dagsordenen og varsler om et par hyggelige aftentimer, hvor der højest sandsynligt er brugt meget tid på forberedelse af en god middag og hyggeligt samvær.

havebelysning med kuglerunde lanterner

Et par mobile lanterner til havens siddepladser

Nogle haveejere planlægger yderligere at have et haverum med et anlagt bålsted, det er især oplagt til børnefamilien der dyrker snogbrødsbagning og stemningen omkring bålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *