Vintermagi med Hamamelis

Udgivet den af Peter

Noget helt fortryllende, der viser sig hver vinter i vores have, og som virkelig kommer til sin rette i et hvidt snelandskab er de smukke røde blomsterstande på troldnøden, Hamamelis ‘Diane’. Den bør indgå i enhver haveplanlægning, hvor der ønskes en blomstring i haven gennem hele året.

Hamamelis findes i flere farver

Troldnød med det latinske plantenavn Hamamelis har smukke høstfarver og fås med blomstring i gule, orange eller røde farver, en smuk vinterstander som du bliver rigtig glad for.

Ofte vil jeg anbefale at plante mindst 1 hamamelis i haven. Den skal selvfølgelig placeres så den kan ses fra huset vinduer på en vinterdag. Brug eventuelt sammen med et bunddække som er helårs grønt, bergenia, carex, pachysandra m.fl

Hvor skal troldnøden placeres?

Den kan vokse sig stor til en højde på omkring de 2 meter, men kan sagtens holdes mere kompakt og lavere ved en årlig beskæring. Den er ikke hurtigvoksende, hvorfor du derfor skal være lidt forsigtig med beskæringen.

Hamamelis kan fint bruges sammen med et bunddække af vintergrønne oplevelser eksempelvis bladgrøn kæmpestenbræk, hasselurt og en nålebærende flad enebær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *