Når vi skal vælge hæk?

Udgivet den af Peter

Hvilken funktion?

Det kan være en udfordring når man skal vælge sin kommende hæk. Gør dig klart hvilken funktion den skal have. En hæk kan have flere funktioner i en have. Den tjener ikke kun som lægiver eller afgrænsning til naboen, men kan også være med til at skabe spændende haverum.

Hørte jeg nogle sige: “Ja, men så skal vi jo klippe den hele tiden?” Det kan der være noget om, men sådan er det at være haveejer og ejer af adskillige løbende meter hække.

hæk i taks

En takshæk kan danne en flot afslutning på haven

Taks kunne være dit valg

En smuk hæk af eksempelvis en flot mørkegrøn taks kan danne en flot baggrund til mange typer af blomstrende planter. Skønne stauder og prydbuske med en baggrund af en stedsegrøn hæk er fin til næsten enhver årstid. Ofte vil prisen også afhænge af hvilken type hæk der bliver valgt, men husk på den skal tage sig flot ud mange år frem. Det er dig der skal kigge på den og du skal have en god oplevelse med det.

 

Blodbøg

Farverige hække som blodbøg skaber energi til prydgræsser og buske

Blodbøg er også en mulighed og kan skabe en særlig havestemning blandt havens øvrige vækster. Blodbøg er især spændende i løbet af vækstsæsonen anden gang den sætter blade. Her vil du opleve en smuk farvekontrast – se billede herover.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *