“Grav din stedmoder op”

Udgivet den af Jeanette

Grønt Havedesigns Havedagbog

Havedagbog

“Grav din stedmoder op”

Dette stod skrevet på et skilt ved landevejen til Faaborg, og som i mange år fik mig til at grine højlydt hver gang jeg kørte forbi. Skiltet varslede forår og varme dage forude.

Netop når forårssolen varmer, som den gør lige nu, trækker det i én for at få lidt farver i jorden eller krukker, og til dette formål er de farverige stedmoder eller hornvioler jo helt perfekte.

Vores årlige projekt er netop hornvioler til tagrenden i vores lille gård, da denne uden beplantning er kedelig og ussel at se til. I år er valgt en sart gul hornviol, som også dufter dejligt. De forgående år har vi haft en skøn orange hornviol, der måske giver lidt mere farvespil end den lyse gule, men det må komme an på en prøve.

Ny tagrende

Ny tagrende

Hornvioler i tagrenden

Hornvioler i tagrenden

Selvom det er drevne stedmoder, ja så er de alligevel ikke helt til at stå for. De er jo nogle af de første forårsbebudere der sammen med de tidlige løgplanter kan indgå som havedekoration ved hoveddøren, terrassevinduet, eller hvor du nu lige kan finde plads. Der er et godt udvalg af farver i flere af landets velassorterede havecentre – så det er bare om at komme af sted!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *