Havens gøremål i juni

Udgivet den af Peter

Juni måned er i gang og der er nye gøremål i haven, som du tage fat på nu.

* Nogle af dine stauder som allerede har haft deres blomstring, kan du godt klippe ned. Eksempelvis har jeg lige klippet mine hvide storkenæb helt ned. Givet dem en god portion havegødning og venter nu på at de i løbet af 2-3 uger atter danner et fint tæt bladtæppe. Det samme gør jeg også med løvefod i løbet af de næste par uger.

Tilbageklip-af-tidlige-stau

* Du kan også bruge juni måned til at plante nyindkøbte potteroser ud. Sørg for at vande grundig efterfølgende. Plant eventuelt bunddækkende stauder samtidig med at du planter dine potteroser ud. Her tænker jeg på bjergmynte, lammeøre, krybende bynke m.fl.

* Dine stueplanter kan du også flytte ud i det fri, især lige før en stille regnbyge, det holder de meget af. Undgå at de står og vælter hvis der kommer vind ind i haven. Lad dem heller ikke stå og brænde af i middagssolen.

* Har du allerede skabt forskellige smukke krukker tilplantet med sommerblomster er det vigtig at huske en ugentlig gødskning med flydende havegødning og jævn vanding ellers vil de hurtigt blive sat tilbage.

* Haveejere med drivhus eller mistbænk skal sørge for daglig udluftning.

* Gør klar til at klippe hæk i denne måned. Klip altid hæk i tørvejr, så du undgår de skadelige svampes angreb. Sørg for at investere i godt værktøj til opgaven. Det gør arbejdet meget sjovere.

Haekklipning_2014

* Havens siddepladser kan friskes op. Her tænker jeg både på belægning og havemøblerne, måske skal der laves et par nye indkøb af behagelige havestole. Du kan også gå på jagt efter en hyggelig havebænk til at placere under et af havens gamle prydtræer.

Siddeplads-i-gårdhaven

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *