Gør plads til en rosenbue

Udgivet den af Peter

For dig der holder af en vandretur igennem have og ønsker en blomstrende havelåge at gå igennem, kan en rosenbue være et oplagt bud. Klatreroser kan med optimale jordbundsbetingelser hurtigt opnå en højde af 3 meter og nogle udvalgte engelske klatreroser kan også blive op imod 10-15 meter højde.

Rosenbue med klatrerose

En rosenbue giver haven en ekstra haveoplevelse

En rosenbue hjælper klatrerosen med at holde rosen i den ønskede vækstretning. Rosenbues formål er at støtte klatrerosen på vejen, ikke at stjæle opmærksomheden fra rosens smukke udseende.

Ofte er materialet til rosenbue lavet i metal, smart er det at de kan formes til hvad der er behov for. I dag findes der flere udgaver af rosenbuer. Vælg et produkt som du synes passer til din smag og samtidig ser elegant ud og hvor materialet af metal er langtidsholdbart. Her kan en smed hjælpe dig på vej. Undgå at vælge en rosenbue med en farverig maling – gråtoner er ideelle, cortenståls-udgaver er også en mulighed, fordi det er kun rosenblomstringen, der skal vises frem.

Yderligere findes der forskellige rosenbuer produceret i træ, de egner sig mere til lavere klatreroser og har ofte en kortere holdbarhed (ca. 10 år).

En rosenbue kan danne ramme til en udsøgt haveoplevelse. Selv i et mindre haverum vil den kunne have sin berettigelse, uanset om det er for at virke som et ’levende’ lysthus, placeret over en havebænk eller en haveport du går igennem.

Her er 6 roser som egner sig plantet ved din rosenbue :

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *