Ny haveejer – når du overtager en gammel have

Udgivet den af Peter

Er du ny haveejer af en gammel have, vil mit første råd være, at du grundet første år giver den gamle have lov til vise, hvad den kan, før du begynder at ’luge’ i havens indhold. Det er nu du har mulighed for at planlægge, hvordan din have skal indrettes og udforske hvilke haveløsninger der giver mening netop her.

En have, der har eksisteret i mange år, har skabt en atmosfære eller sjæl på sin egen måde. De tidligere haveejere af ’den gamle have’ har indrettet den, som de havde lyst til. Nu er du kommet til og vil naturligvis have lyst til at gøre tingene på din måde. Haven skal passe til dig og din familie og trænger måske til en opdatering. 

Fremtidens haveløsning for den gamle have er, at forene det bedste af det oprindelige med de fornyelser, der er naturlige ved et ejerskifte. Og forandringen fortsætter, for din have udvikler sig hele tiden. Planterne vokser sig smukke, klimaet varierer, og ikke to år er ens.

Altså, gå roligt til værks. Der kan naturligvis være helt iøjnefaldende ting, der trænger til oprydning. Men vurdér, hvordan haven arter sig uden den store indblanding, før der foretages drastiske indgreb.

Ventetiden kan du bruge til at hente inspiration og bestille en ny haveplan for din kommende have.  En opskrift på hvordan du får haven ’skræddersyet’ til netop dit behov.  En havedesigner hjælper dig godt på vej med dit haveprojekt og kigger på opgave med professionelle øjne.

Brug ventetiden til at få lavet en frisk haveplan

Brug ventetiden til at få lavet en frisk haveplan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *