Ægte blomsterdufte til forårets plantekombinationer

Udgivet den af Peter

Du planlægger sikkert et besøg i dit lokale havecenter, for endnu en gang at få et dejligt ’duft-boost’ fra de mange farverige blomster, der her fylder bordene på denne årstid. En forårsagtig duftbølge af farverige blomster gør denne årstid til noget helt særligt. Typiske blomster du sandsynligvis vil blive mødt af er primula, stedmoder, gyldenlak, levkøj, forglemmigej, bellis med flere, som i den rigtige sammensætning vil gøre en forskel i dine altankasser eller krukker ved indgangsdøren. Her er et par plantefoto til forårets plantekombinationer:

Hver planteart har sin egen vækstform og dermed en individuel udstråling. Eksempelvis virker planter med opret vækst tit iøjnefaldende og dominerende. Her tænker jeg på løgblomster, som narcisser og tulipaner. Er der tilmed en unik blomsterform, kan det blive rigtig spændende. Eks. Akelejen har en næsten eksotisk blomsteropbygning.

Aquilegia

Helt anderledes virkning har de krybende planter, beskedne og søde hornvioler, bellis og primula fylder hullerne ud i beplantningen.

Kombiner gerne de ovennævnte så du opnår varierende højder på plantekombinationen i krukken eller altankassen, det gør oplevelsen større.

Her er et forslag til hvordan en altankasse med mål 120 cm x 20 cm kunne fyldes ud med en af forårets plantekombinationer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *