Ferie i haven

Udgivet den af Peter

Før du holder ferie i haven, bør du overveje om havedesignet med de enkelte haveelementer er afstemte når det gælder havens udseende i forhold til afslapning, komfort, nydelse og leg.

Ferie i haven giver plads til alle former for fritids aktiviteter og kreative indslag. Hvem ønsker ikke, at skabe passende betingelser for at kunne ’ligge og solbrune’ helt problemfrit? Der kan være prioriteret at der skal være plads til spil og haveparties. Eller at sommeraftenerne bruges til romantisk samvær. Måske er der et ønske om at have lidt ’alene tid’ i haven for at lade op efter en travl arbejdsdag, – ved at nyde havens lyde – græs der hvisker og fuglene der synger og snakker med. Havens indretning giver ideelle betingelser, til at opleve afslapning på flere måder, og som nogen vil sige ’haven åbner sjælen’.

Nogle rejser til et feriemål mange tusinde kilometer væk, for at opleve sådan en haveoase, åndehul eller hvad vi nu har lyst til at kalde det. Andre åbner bare terrassedøren for at gå ud og nyde deres have, fordi de på et tidspunkt har taget en vigtig beslutning om at haven skulle planlægges og indrettes med dejlige siddepladser flere steder og med en god plantesammensætning, der byder på dejlige overraskelser til alle årstider.Det rigtige plantevalg kan også byde på dejlige farver hen over sommeren og netop til ferie i haven.

Altså en have som du hver gang glæder dig til at gå på opdagelse i og du derfor ikke behøver at rejse ud for at finde drømmehaven, – det giver da mening. Mange hygger sig med de lune sommeraftener og nogle ville måske nå dertil at de vælger at overnatte en gang imellem i haven – når vejret tillader det – hvilken luksus!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *