En gammel have ’får ny kjole’

Udgivet den af Peter

Alene disse ord kalder billeder og dufte frem. En gammel klatrerose slynger sine ranker om rosenbuen af rusten metal og fylder luften med sødlig duft af udsprungne roser. Den tætte buksbomhæk indkranser tidligere urtebede og viser vej langs havestien af natursten mod terrassen.  På vejen passeres blomstrende staudebede som fører stien igennem den høje avnbøgehæk.

Havedrømme kan blive til virkelighed!

Mange havefolk drømmer om sådan en gammel frodig have, der har udviklet sin egen personlighed gennem årene. Nogle gange ender nogle private haver op med at blive mørke og ensformige med årene. Hvis havens individuelle hjørner bare gror til, vil den oprindelige haveidé forsvinde.  Men måske er der stadigvæk noget tilbage af de gamle strukturer –  hyggelige pergolaer, duftende rosenbuer eller høje hække der kan ’lægge sjæl til’ og samtidig give inspiration til nye spændende haveidéer som kan danne rammen om den nye have.

Hvorfor ændre på haven?

Der er ofte forskellige grunde til at der ønskes ​​en ændring af havens design. Måske kan du bare ikke lide det mere. Kravene på haven er ændret siden børnene er flyttet hjemmefra. Efterhånden som man bliver ældre, er det mere sandsynligt, at plejeniveauet for haven skal gøres lettere.   

En forvokset have trænger til fornyelse

Nogle gange opdager du, at den oprindelige haveplan ikke mere helt slår til, for eksempel når en gran er blevet for stor og skygger i forhaven. Det kan være ukrudtet er løbet fra dig i den oprindelig beplantning, du har mere mos end du har græsplæne og din havejord er blevet træt og trænger til fornyelse. I dette tilfælde har du normalt brug for en faglig haverådgivning til at tackle omdannelsen. Du er selv blevet vant til din have gennem årene. En anden grund er måske, at du har købt et eksisterende hus med en have, der ikke helt passer til dine forventninger. Derfor kunne en haveplan, der tager hensyn til dine ønsker og behov, måske være den rigtige løsning for dig til at komme videre?

Ring i dag og få lavet en aftale om dit næste haveprojekt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *