Dyrk overraskelser i haven

Udgivet den af Jeanette

Wild at heart

Wild at heart

Når haven byder på overraskelser, der bringer smilet frem, begejstre sjælen, udfordrer hjernen og tillige kan give ro i sindet, ja så er det en have, man kun kan have lyst til at gå på opdagelse i for at udforske alle de elementer, man møder på sin vej. At dyrke overraskelser i haven kan blive en helt lidenskab, for det giver lige dén ekstra dimension til haven, hvor nysgerrigheden på, hvad der gemmer sig rundt om hjørnet eller i det næste bed, bliver en motivationsfaktor for at komme i haven.

At dyrke overraskelser i haven, handler om at skabe elementer i haven, som indgår naturligt og afpasset i sammenhæng med omgivende planter, træer og bede.

Jern er eksempelvis et fremragende materiale at anvende sammen med planter, det giver på én og samme tid et råt og velafbalanceret udtryk:

Et spejl placeret strategisk, så man ikke lige opdager det med det samme, giver sjove oplevelser, når man går forbi:

Havespejl på plankeværket, der afspejler træer og buske

Havespejl på plankeværket, der afspejler træer og buske

Anvendelse af keramik i haven, kan ligeledes byde på gode haveindtryk. Her er anvendt blomsterpinde, som kan sættes i kontrast eller afstemt med farverne omkring sig. Et lille fuglebad eller flere er uundværlige til alle havens småfugle, og hvorfor ikke lade fuglebadet være et smukt element i haven.

 

Siddepladsen kan ligeledes byde på overraskelser i form af hyggelig indpakning eller lille tableau på væggen:

Så er der den uundværlige havenisse, som hos os er blevet til hustrolden. Man kan da ikke andet end smile til ham:

Vores hustrold

Vores hustrold

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *