Dufthaven eller dufte i haven – men hvordan?

Udgivet den af Peter

I dufthaven vil planteduft være lige så vigtige som hvordan de ser ud. Det er selvfølgelig et valg hver haveejer skal gøre om hele haven eller kun dele af haven skal være dufthave?

Igennem et kalenderår veksler havens dufte meget. Selv om vinteren kan du opleve parfumerede dufte fra enkelte haveplanter eksempelvis Kejserbusk (Viburnum )

Kejserbusk

En af de meget tidlige duftende prydbuske er kejserbusk

og Troldnød (Hamamelis). Men hvis du ikke kan lide at tilbringe vinteren i haven, og i stedet planter dem i nærheden af ​​de hyppigst anvendte gangarealer samt ved terrassen.

I begyndelsen af ​​foråret, dufter mahonie (Mahonia) og peberbusk (Daphne) vidunderligt.

Broget liljekoval byder også på duft

Liljekonval er bedre at plukke ind af, så du kan nyde deres berusende duft. Selvfølgelig er der et utal af duftende blomsterløg såsom påskeliljer og hyacinter, selv tulipaner kan endda have en sød fresiaduft. Syrener (Syringa) og troldel (Fothergilla) dufter også herligt i maj.

Lille forårsblomstrende prydbusk

Når Troldel blomstre i maj dufter den af honning

Om sommer kan du nyde stærke dufte fra Jasmin, citrusdufte fra pæoner og moskusdufte fra floks, søde dufte af ærteblomster (Lathyrus), Selvfølgelig skal jeg også nævne roserne , hvor du har mulighed for at vælge fra svag til meget stærke dufte.

Engelske rose Evelyn

Roserne passer også ind i dufthaven. Rose ‘Evelyn’ er helt speciel

Når vi kommer til efteråret er der selvfølgelig lavendel (Lavendula), sommerfuglebusk (Buddleja), Palmelilje (Yucca), nogle i Hosta-familien, sølvlys (Cimicifuga).

Sølvlys med røde blade

Rødbladet sølvlys har en dejlige sen blomstring i september-oktober

For at få mest mulig glæde af de fleste duftende planter, bør man satse på en placering hvor der er en del sol. Solen styrker virkningen af duftolier og er der lidt læ ovenikøbet er det med til at fastholde duftende længere tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *