Dufthaven i centrum

Udgivet den af Peter

Dufte forbinder os med naturen og miljøet. De er måske et af de mest effektive elementer i en feel-good have. Nogle har en varig positiv effekt på følelserne og kan vække nostalgiske minder: at slå græsplænen om foråret betragtes som en håbefuld start på det nye år, mens afslappende dufte af lavendelduft eller tungt græs, der finder ind i huset fra en busk i nærheden, minder mere om dovne sommerdage.

Tænk over, hvilke dufte der gør dig glad, beroliger eller opløfter dig. Du skal kunne nyde dem, mens du sidder i haven eller går rundt. Mange planter bliver mest tydelige med deres dufte i solsiden. Planter med vinterduft anbefaler jeg at placerer i forhaven, indkørsel eller indgangen, så man kan dufte dem, når man kommer og går.

Få hjælp til at tænke duftende planter ind i din have og få nye sanseoplevelser med din have i gennem havesæsonen. Det kan handle om at tænke duftende planter ind i det eksisterende havedesign eller når du alligevel er igang med at planlægge din første have fra bunden. 

Grønt Havedesign hjælper vi dig med indretning af din have. Bestil en haveplan og få nye haveoplevelser til alle årstider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *