Duftende planter til sansehaven

Udgivet den af Peter

Sansehaven er mere end blot noget at se på eller noget at lytte til. En sansehave fyldt med duftende planter er et særligt oplevelsesområde. Dufte fra skønne roser og vilde tulipaner blandet med dufte fra krydderurter, som pebermynte eller lavendel.

En vandring på en duftsti i haven ’kildre altid næsen’. Duftende grupper af timian og rosmarin inviterer dig til at stoppe op her. Nogle dufte er særligt udtalt i skumringen, når den stærke sol fortrækker, her iblandt Hesperis eller natviol som den hedder på dansk. Hele terrasseområdet kan planlægges med forskellige duftende planter, så fantasien løber i retning af ’1001 nats eventyr. Selv i krukker, trug og halve trætønder er der planlagt en forførende duft.

Indenfor de forskellige plantetyper er der stor forskel på, hvor meget de dufter. Derfor er det godt at vide, hvilke planter der dufter eller allerbedst, at vælge dem ud når de står i blomst.

Her er et par plantetips til forskellige duftplanter i et nyt duftområde i haven:

Dufthaven byder også roser velkommen    

En særlig detalje fra duftens rige og en fryd for øjet er området med roser (rosenhaven).

Værd at nævne er de mange nye rosensorter, der overbeviser med duft, farve, overflod af blomster og med god modstandsdygtighed overfor sygdomme.

Jeg vil gerne fremhæve 9 roser med en udsøgt blomsterduft, som er værd at gå på jagt efter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *