Dufte i haven – Daphne odora

Udgivet den af Jeanette

Havedagbog

Havedagbog

Når man går en tur i haven, er der allerede mange dufte at lokalisere. I går da jeg gik og arbejdede med krukker, svævede en sød og romantisk duft forbi, og straks gik jagten ind. Det viste sig at være fra en lille busk, der hedder Daphne odora ’Aureomarginata’, som nu blomstrer med de skønneste små lyserøde og yderst velduftende blomster.

Lille busk, Daphne odora Aureomarginata

Lille busk, Daphne odora Aureomarginata

Daphne odora ynder vandrende skygge og den blomstrer fra sidst i januar til midt på foråret. Den stammer fra Kina og Japan og er ca. 1 m høj og bred. Den er stedsegrøn og løvet består af kønne, blanke, grønne blade med hvid bladrand. Alle dele af planten er giftig, og plantesaften kan være svært hudirriterende, hvilket man skal tage højde for, når man håndterer planten.

Duftende blomster

Duftende blomster

Busken Daphne har udover smukke blomster et fint løv

Busken Daphne har udover smukke blomster et fint løv

For at opnå fuld valuta af denne plante, bør den plantes nær siddepladser og havegange, hvor blomsternes duft og udseende kan nydes. Den kan plantes i krukke, men kræver da vinterdækning.

Under Daphne odora står små anemoner i blomst. Da de står i skygge er deres yderside meget rosa, hvilket falder perfekt ind sammen med de små rosa blomster på Daphne odora.

Smukke rosa anemoner

Smukke rosa anemoner

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *