Drømmer du om pæoner om vinteren?

Udgivet den af Peter

Jeg bruger vinteren til at forberede den kommende havesæson. Både når det gælder mit eget firma, men også når det gælder min egen have. Imens jeg kigger nogle havebilleder igennem fra sidste forsommer, finder jeg pludselig dette dejlige motiv at nogle skønne afskårne pæoner. Vi er så heldige at have en god portion pæonsorter i haven, nok til at skære til nogle frodige store buketter.

Dejlige pæoner, her er det silkepæoner, kan vi ikke få nok af

Dejlige pæoner, her er det silkepæoner, kan vi ikke få nok af

Ja, så var det spørgsmålet kom til mig “Drømmer du også om pæoner om vinteren?” Mit svar lyder hurtigt: “Ja det gør jeg flere gang på en vinter. Af en eller anden grund giver det en god mavefornemmelse, når jeg går og glæder mig til den overdådige blomstring, som vi bliver mødt af fra midten af maj. Hvert år fristes vi som haveejer til at købe endnu en af de dejlige sorter, som findes i handlen. Er der plads i bedet til en ny sort eller skal vi nyde dem der allerede er ?

Midt i mit drømmeri om pæoner, finder jeg disse dejlige sorter. Igen en frodig farvelade af pæoner, som fint lader sig kombinere til det samme bed:

4 svar til Drømmer du om pæoner om vinteren?

 1. Lisbeth skriver:

  Hej Peter
  Jeg fandt dig lige her på Danske Haveblogs, jeg har ikke før lagt mærke til dig. Har du været tilmeldt her hele tiden?
  Lækre pæoner du viser, det bliver skønt, når de blomstrer igen.
  Hilsen Lisbeth

  • Peter skriver:

   Hej Lisbeth
   Tak for din kommentar. Ja, jeg mener det er dejligt at drømme om pæoner på en vinterdag.
   Jeg har været tilmeldt her i en lang periode, men ind imellem er det ikke altid at mine indlæg automatisk er blevet opdateret på ‘Danske haveblogs’.
   Tog lige et kig forbi din blog, den ser også interessant ud. Seneste blogindlæg med skønne roser og en farverig brændestak, herligt!
   God dag Peter

 2. Line Brinch Christensen skriver:

  Hej Peter, Dejligt billede!
  Du lavede en skøn haveplan til os for ca et år siden. Da første bed skulle anlægges i sensommeren, var pæonerne udsolgt, og deres plads i bedet er derfor endnu tom. Hvornår er et godt tidspunkt at købe og plante pæoner? Dbh Line

  • Peter skriver:

   Hej Line
   Tak for din henvendelse. Dejligt at høre I har gang i haveplanen. Umiddelbart varer det endnu 1-2 måneder inden havecentrene har fyldt bordene op.
   Vejret skal selvfølgelig samarbejde med jer, men mon ikke at foråret banker på midt i af marts. Hvis I skulle få lyst, har jeg mulighed for at levere planter til jer også.
   God fornøjelse
   Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *