Hvordan er din drømmehave?

Udgivet den af Peter

Havedrøm

og hvem ved, måske har din drømmehave netop et sted, hvor du kan ligge blødt og kigge op i trækronerne – ligesom på billedet?

Jeg har taget dette dejlige billede på en udstilling i Tyskland. Sengen, der hænger der højt oppe i trækronen, er jo en skøn fortolkning af ”Drømmehaven”, og det har fået mig til at reflektere lidt over begrebet ”Drømmehave”.

Og bedst som jeg sad og syntes, jeg havde taget det perfekte billede af drømmehaven, slår det mig, at der ikke findes ét billede på drømmehaven. For havedrømme er jo netop individuelle og afhænger helt af dem der skal bruge haven og det haverum der er til rådighed.

Havens brugere er forskellige

For nogle er drømmehaven fyldt med roser, andre drømmer om at plukke egne æbler, bær og ærter og andre igen vil have en have, der er spændende året rundt. Nogle bruger haven til afslapning og meditation, mens andre vil udfordres og opfordres til aktivitet og leg. Mange nyder at passe haven og slapper af med vandkanden en lun sommeraften, mens andre har størst livskvalitet i en have, der næsten passer sig selv. Hvad er drømmehaven for dig?

Havens rum er forskellige

Samtidig er havens rum – altså de fysiske rammer – også med til at definere drømme-haven. Drømmene i en lille intim rækkehushave er selvsagt anderledes end i den store landbohave. Og det stråtækte bondehus kalder på en anden have end stilrent nybyg gør. Haven skal spille op til og spille sammen med dit hus og udnytte pladsen bedst muligt.

Fra havedrømme til drømmehave

Derfor starter mine haveplaner altid med en uformel gåtur i din have og en sludder med dig. For det er med småsnak ude i haven rundt om dit hus, at jeg kan fornemme, hvordan du bruger din have og få et billede af, hvordan din drømmehave ender op med.

Du kan hjælpe drømmehaven på vej ved at lave noter i løbet af året – både mentalt og på en blok: Hvad glæder dig i din have på de forskellige årstider, hvad savner du i haven og hvad kunne du godt undvære i haven. Hvis du ser en smuk plante, så snup et billede med din telefon, det giver mig et indtryk af din smag og præferencer. Jo flere havedrømme, jo tættere kan vi komme drømmehaven.

Drømmehaven fungerer ikke bare på papiret men understøtter dit udeliv og er smuk fra alle vinkler, smuk året rundt og bliver smukkere år for år. Kernen i drømmehaven er planter, der harmonerer med hinanden og med dig og dit haverum. Drømmehaven passer til dig, for det er jo dig, der skal passe haven og drømme i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *