Derfor skal du vælge at plante et prydtræ i haven

Udgivet den af Peter

Når du vælger at plante et træ i din have, kan træet være med til at skabe struktur for haven. Eksempelvis kan havens træ være midtpunkt eller skabe fokus i en bestemt retning af haven.

Lad os forstille os, at dit udvalgte træ bliver placeret i forbindelse med en siddeplads. Her vil det give siddepladsen en særlig stemning af hygge, delvis skygge i løbet af dagen og skabe læ foroven.

Haengeelm-ved-se

Velholdt hængeelm med en smuk grensætning

Under havens træ kan du skabe den helt rigtige plads til at drømme og slappe af. Hvor æble, kirsebær, valnød og magnolie fra naturens side kan vokse sig til, med en stor krone, kan andre formbeskæres efter behov. Platan, morbær og kastanje kan ved hjælp af bambusstokke, opbinding og beskæring i løbet af en årrække formes til paddehattelignende træer, som netop danner et fint tag til din siddeplads.

Her er brugt morbærtræ til at danne tag ved siddeplads

Her er brugt morbærtræ til at danne tag ved siddeplads

Når du planlægger placering af din siddeplads og valg af havens træ, bør du vurdere, hvor meget skygge der ønskes i løbet af dagen. Det er tiltrængt at sætte sig ind under træet på en ’kogende’ varm sommerdag.

I forbindelse med siddepladsen kan du eventuelt placere en ’rundbænk’ af træ eller metal. Den giver mulighed for at udnytte pladsen og giver siddeplads til flere personer ad gangen. Her kan fortælles mange gode historier.

Smuk design af en cirkelformet bænk om havens træ

Smuk design af en cirkelformet bænk om havens træ

Prydtræer til din have kan have mange funktioner. Forestil at du bestemmer dig for, at vælge to træer som med årene skal kunne bære en hængekøje med en person. Her skal valget af træart bestemmes ud fra, at træet skal kunne tåle den ønskede belastning. Ellers er der mulighed for at vælge et design med fritstående hængekøje.

En farverig hængekøje bør tænkes ind sammen med havens træer

En farverig hængekøje bør tænkes ind sammen med havens træer

 

2 svar til Derfor skal du vælge at plante et prydtræ i haven

 1. Karen T. Villesen skriver:

  Hej.

  Hvad er prisen på rundbænken? Vi har en Kastanietræ, der er over 2,5 meter tyk?. Kan denne rundbænk bruges? Kan jeg nå at få den leveret til jul?

  • Peter skriver:

   Hej Karen

   Tak for din forespørgsel på den runde bænk. Det lyder som et rigtig gammel kastanietræ, at I har, desværre kan jeg ikke hjælpe dig videre til en producent af runde bænke med en trædiameter på 250 cm.
   Jeg har et link: til en som sælgere rundebænke med en trædiameter op til 110 cm, men måske de kan hjælpe dig videre til en anden producent.

   God held med at finde en mulig rundbænk-producent!

   Med venlig hilsen
   Havedesigner Peter Dupont

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *